Gratis natuurkunde oefenopgaven

Ter aanvulling op de natuurkunde bijlessen heeft StudentsPlus de LearningLab ontwikkeld, waarin duizenden oefenopgaven van o.a. het vak natuurkunde staan. Hiermee kan iedere middelbare scholier oefenen, ongeacht het leerjaar. Alle onderwerpen van natuurkunde komen aan bod, of het nu om krachten, lichten en lenzen, of het berekenen van een remweg gaat.

Hoe vind ik relevante natuurkunde oefenopgaven in de LearningLab?

De LearningLab is heel gestructureerd opgezet, waardoor het erg eenvoudig is om relevante oefenopgaven te vinden. De eerste stap is het kiezen van het leerjaar, bijvoorbeeld 3 havo. Hierna verschijnen alle onderwerpen van het vak natuurkunde die in het leerjaar 3 havo aan bod komen. Vervolgens kan het onderwerp geselecteerd worden waar uw kind oefening bij nodig heeft.

Per onderwerp zijn er drie moeilijkheidsgraden. Hierdoor kan uw kind bijvoorbeeld beginnen met de makkelijkere oefenopgaven om de theorie (of sommen) goed onder de knie te krijgen. Vervolgens kan de moeilijkheidsgraad verhoogd worden, zodat de kennis langzaam verbeterd wordt.

Extra middel om de bijlessen te verbeteren

Een mooie bijkomstigheid is dat niet alleen uw kind, maar ook u en de bijlesgever toegang hebben tot de LearningLab. De bijlesgever kan dus ook oefenopgaven toewijzen aan uw kind waarmee hij/zij na de bijlessen aan de slag kan. Zodra de opgaven zijn afgerond kunnen u en de bijlesgever zien wat de resultaten zijn. Eventuele fouten kunnen worden meegenomen naar de volgende bijles, zodat de bijlesgever al van tevoren weet welke probleemstof nog meer uitleg behoeft.

Interesse in bijles met gratis wiskunde oefenstof?

Maak dan een gratis account aan en ga meteen aan de slag!

Inschrijven Studentsplus Learning Lab
01/01
Bijlesgevers

‘StudentsPlus is de oplossing tijdens deze moeilijke periode’

Vanwege de uitzonderlijke situatie zijn we als gezin de afgelopen weken allemaal thuis. Nu de scholen gesloten zijn en ik gewoon thuis verder moet werken, biedt StudentsPlus ons de oplossing om achterstand voor ons kind te voorkomen.

Bijlesgevers

‘Bijles heeft ons hele gezin beter gemaakt’

Het is niet leuk om slechte cijfers te halen, helemaal als je zo hard je best hebt gedaan. Wat doe je dan mis?! Nikki werd steeds ongelukkiger, en ook wij waren ten einde raad. De sfeer in huis was om te snijden, iedereen liep hier op eieren. Ik ben zo blij dat we daar nu vanaf zijn.

Bijlesgevers

‘Frans is niet moeilijk, als je het maar goed uitgelegd krijgt’

Sophie dacht altijd ze superslecht was in Frans, maar ze snapte alleen de methode niet. Nu wel, want ik heb haar de regels nog eens rustig uitgelegd. Ik had een negen voor Frans op mijn eindlijst, wie weet lukt haar dat ook.