Frequently Asked Questions

Kies een van de onderwerpen om gerichter te zoeken naar jouw antwoord

Scholier/Ouder
Docent/leerkracht
Bijlesgever
Van wie krijg ik bijles?
De bijlessen worden gegeven door studenten die hun middelbare schooldiploma hebben behaald en nu studeren aan een hogeschool of universiteit. Ze hebben de vakken waarin ze bijles geven zelf goed afgerond op de middelbare en helpen je graag met al je vragen. Doordat je individuele hulp krijgt, kan je makkelijk doorvragen als je het nog niet helemaal snapt.
Waar vindt de bijles plaats?
In principe proberen wij de bijles altijd bij je thuis te verzorgen. Omdat wij studenten inzetten, hebben wij meer mogelijkheden hiervoor in en om de grote studentensteden. Er zijn echter in heel Nederland mogelijkheden voor bijles thuis! Eventuele alternatieven voor bijles aan huis zijn bijles op school, in een bibliotheek, of andere openbare locatie.
Kan ik ook eenmalig een aantal uur doen?
Natuurlijk! De uren zijn maandelijks aanpasbaar en opzegbaar, dus het is geen probleem om eenmalig wat uren af te nemen voor een toets of examen. Meestal werkt ondersteuning het beste wanneer er wat langer wordt afgesproken, maar dat is niet altijd nodig uiteraard.
Wat kan StudentsPlus voor mijn school of leerling betekenen?
Voor individuele leerlingen gaan we graag op zoek en zij kunnen ingeschreven worden via het formulier. Wanneer er afwijkende ondersteuning nodig is, neem dan even contact met ons op om te overleggen over de wensen en de mogelijkheden!
Wanneer wordt de bijles gegeven?
Het tijdstip van de bijles gaat in overleg met de leerling en zal meestal aan het eind van de middag of begin van de avond gepland worden. Tijdstippen en dagen zijn niet gebonden aan kantooruren, dus afspreken kan wanneer het jullie uitkomt.
Hoeveel uur bijles moet/mag ik geven?
Onze leerlingen nemen bij ons pakketten af. Dit houdt in dat een leerling minimaal 4 uren bijles neemt per maand, maar de klant kan ook een pakket voor 16 uren of meer nemen. Vooraf krijg je van ons te horen hoeveel uren bijles een leerling afneemt. Je bepaalt altijd zelf of je een leerling aanneemt. Indien je kunt kiezen uit meerdere leerlingen, kan je ook zelf bepalen hoeveel leerlingen je aanneemt.
Hoe lang neemt een leerling bijles af?
Dat ligt aan de leerling. Het pakket dat de leerling inkoopt loopt per kalendermaand. De bijlessen duren dus minimaal één maand, maar duren in de regel langer. Als een leerling stopt, dan kun je weer nieuwe leerlingen krijgen. Ook hier kun je dus zelf, in overleg met de leerling, kiezen hoe lang je bijlessen geeft.
Waar worden de bijlessen gegeven?
Waar de bijlessen worden gegeven, gaat ook in overleg met de leerling. Dit is meestal bij de leerling thuis, maar zou ook bij jou op de kamer of op een centrale plek, zoals de bibliotheek kunnen.
In welke vakken mag ik bijles geven?
Bijlesgevers mogen bijles geven in de vakken waarvoor zij een zeven of hoger hebben gehaald op hun eindlijst van de havo of van het vwo. Geef bij jouw inschrijving dan ook vooral alle vakken op die je mag opgeven. Mocht je op een andere manier kunnen aantonen dat je over voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt om leerlingen bijles te kunnen geven, dien je, bijvoorbeeld, een propedeuse of certificaat te kunnen overleggen.
Wat kan ik verder van StudentsPlus verwachten?
Het voordeel van bijles geven via een bureau, is dat je altijd bij onze medewerkers terecht kunt als je tegen problemen aanloopt. Als het maken van afspraken moeizaam verloopt of als je tijdens de bijlessen vastloopt, dan kunnen de medewerkers van StudentsPlus je met raad en daad terzijde staan. Daarnaast krijg je, als ingeschreven bijlesgever, toegang tot een kennisbank over het geven van bijlessen, waarin je gemakkelijk leesbare informatie en veel tips kunt vinden over allerlei bijlesgerelateerde onderwerpen.
Hoe werkt het afnemen van uren?
Je koopt per maand een aantal uren in. Dit aantal is per maand te wijzigen of op te zeggen, afhankelijk van wat je nodig hebt. We vragen je alleen om de lopende maand nog af te maken. Na afloop van de maand levert je bijlesgever een urenbriefje in. Wij vergelijken de gegeven uren met de ingekochte uren en op basis hiervan wordt er een factuur opgesteld. Is er een uurtje overgebleven? Dan kan je die de volgende maand inhalen.